Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 9 januari 2018
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief open dag Rotterdamsebaan
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

 Bezoek de werkterreinen op zaterdag 13 januari
Bezoek de werkterreinen op zaterdag 13 januari

Komende zaterdag (13 januari) is het zo ver: de open dag van de Rotterdamsebaan. Kom langs en bezoek de werkterreinen in de Vlietzone en Binckhorst. Tussen 12.30 en 16.30 uur is er van alles te doen, te zien en te beleven. Bekijk het werk van dichtbij, sta oog in oog met de enorme tunnelboormachine en kom alles te weten over het archeologisch onderzoek dat is uitgevoerd. Voor kinderen zijn er op beide werkterreinen leuke activiteiten.

Ook in het Trefpunt Rotterdamsebaan is er deze middag een aanvullend programma.


Vlietzone; Bekijk de tunnelboormachine
Vlietzone; Bekijk de tunnelboormachine

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt op het werkterrein in de Vlietzone? Wandel hier de toerit van de tunnel in en sta naast de enorme tunnelboormachine van maar liefst 80 meter lang en 11 meter hoog. Een heel bijzonder moment om haar te zien, want na het weekend van de open dag begint ze aan haar ondergrondse reis. Ook is er een route met informatieborden uitgezet langs de scheidingsinstallatie, silo’s en de opslag met honderden betonnen segmenten en de portaalkraan.

Bij de ingang van het werkterrein vindt u een grote tent met daarin het informatiepaviljoen. Hier zijn medewerkers aanwezig die u meer over het project Rotterdamsebaan kunnen vertellen. Ook zijn medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland aanwezig. Zij laten zien hoe het toekomstige Molenvlietpark met de waterberging eruit komt te zien en hoe deze precies werkt.

Even opwarmen of trek gekregen na uw bezoek aan het werkterrein? Voor bezoekers is er iets te drinken en te eten in de tent.


Binckhorst; Kom alles te weten over het archeologisch onderzoek
Binckhorst; Kom alles te weten over het archeologisch onderzoek

Ook aan de kant waar de tunnelboormachine weer boven de grond komt, is een groot werkterrein ingericht waar veel te zien is. Bekijk op het werkterrein in de Binckhorst het werk aan de toerit: een aaneenschakeling van bouwkuipen met als diepste punt de 16 meter diepe ontvangstschacht. Dit is de plek waar de boormachine na ongeveer 4 maanden boren weer boven de grond komt. Daarnaast staat dit werkterrein in het teken van archeologie en is het omgetoverd tot een festivalterrein met foodtrucks voor iedereen die trek heeft in iets te eten en/of te drinken.

Op het werkterrein kunt u meer informatie krijgen in de tent met het informatiepaviljoen. Hier zijn medewerkers aanwezig die u meer over het project Rotterdamsebaan kunnen vertellen.


Activiteiten tijdens de open dag
Activiteiten tijdens de open dag

Op het werkterrein in de Vlietzone kunt u een eigen Victory Boogie Woogieschilderij van ballonnen maken. Daarnaast zijn er archeologische vondsten uit het tracé van de Rotterdamsebaan te bewonderen en is er te zien hoe archeologisch onderzoek aan de restauratietafel in zijn werk gaat. Kinderen kunnen heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan de Romeinse beautysalon.

Het werkterrein in de Binckhorst staat in het teken van archeologie. U komt hier alles te weten over het archeologisch onderzoek. Als een echte archeoloog kunt u met een 3D-bril op over de opgraving lopen, vondsten opgraven en wandelen door een Romeins huis. Daarnaast kunt u een archeologisch museum bezoeken met vondsten uit het tracé van de Rotterdamsebaan. Voor kinderen zijn er ook nog andere activiteiten die met archeologie te maken hebben zoals leren vechten als een Romeinse soldaat!

De activiteiten zijn leuk voor jong en oud! Ook kleinere kinderen kunnen met wat hulp van hun ouders meedoen.


Trefpunt Rotterdamsebaan
Trefpunt Rotterdamsebaan

Maak uw bezoek aan de open dag van de Rotterdamsebaan compleet met een bezoek aan het Trefpunt Rotterdamsebaan (Binckhorstlaan 174).

De medewerkers van bodemtechnisch bedrijf Fugro leggen deze middag alles uit over de monitoring tijdens het boren van de tunnel en de werking van de meetapparatuur. Ook vertellen medewerkers van de gemeente over de gebiedsontwikkeling van de Binckhorst.


Handige tips
Handige tips

De weersvoorspellingen zien er goed uit, maar zo midden in de winter is de kans groot dat het een koude dag is. De looproute en een deel van de activiteiten is buiten. We raden u daarom aan om warm gekleed te komen en gemakkelijke schoenen aan te trekken. Zoals het er nu uitziet is een paraplu meenemen niet nodig, maar niets zo veranderlijk als het weer. Mocht het toch een regenachtige dag worden, neem dan een paraplu mee.

Om een goed beeld te krijgen van de bouwactiviteiten voor de Rotterdamsebaan is een bezoek aan beide werkterreinen erg interessant. Neem daarom uw tijd en breng een bezoek aan beide locaties.


Routebeschrijving - werkterrein Vlietzone
Routebeschrijving - werkterrein Vlietzone

U bereikt het werkterrein Vlietzone via het parkeerterrein van familiepark Drievliet.

Komt u met de auto? Vanaf de A4 (uit de richting Amsterdam of Bergen op Zoom) of de A13 (Rotterdam) neemt u de afslag Rijswijk, afslag Drievliet/Ypenburg en volgt u de borden ‘Drievliet’. U rijdt dan via de Laan van Hoornwijck en de Laan van ’s-Gravenmade. U kunt parkeren op het parkeerterrein van Drievliet.

Komt u met de fiets of lopend? Op de Laan van Hoornwijck, bij de tram- en bushalte van de Laan van ’s-Gravenmade, kunt u afslaan en het (fiets-)pad naar Drievliet volgen. De route staat aangegeven.

Komt u met het openbaar vervoer? Tram 15 of Connexxion bus 30 stopt bij de bus- en tramhalte Laan van ’s-Gravenmade. Steek over en loop in de richting van Drievliet. De route staat aangegeven.


Routebeschrijving - werkterrein Binckhorst en Trefpunt Rotterdamsebaan
Routebeschrijving - werkterrein Binckhorst en Trefpunt Rotterdamsebaan

De ingang van het werkterrein is bij de kruising van de Binkchorstlaan met de Zonweg.

Komt u met de auto? Het werkterrein Binckhorst ligt aan de Binckhorstlaan. Parkeer uw auto in de omgeving. Er zijn bijvoorbeeld parkeerplekken op de Vestaweg (tegenover begraafplaats Sint Barbara), langs de Zonweg en de Wegastraat. Ook is er langs de Binckhorstlaan ter hoogte van het Mooof-gebouw een parkeerterrein.

Komt u met de fiets of lopend? Loop via de oversteekplaats bij de kruising Binckhorstlaan-Zonweg het werkterrein op. Er staan fietsrekken op het werkterrein.

Komt u met het openbaar vervoer? Conexxion bus 46 stopt bij halte Zonweg. Via de oversteekplaats bereikt u de ingang van het werkterrein Binckhorst.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen en het bouwen van bouwkuipen en de tunnel.

Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter, Instagram en/of de Rotterdamsebaan-app


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone, in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen.

Buiten het spreekuur om is de aannemer bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83. In noodgevallen 24 uur per dag.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  Bezoek de werkterreinen op zaterdag 13 januari  
  Vlietzone; Bekijk de tunnelboormachine  
  Binckhorst; Kom alles te weten over het archeologisch onderzoek  
  Activiteiten tijdens de open dag  
  Trefpunt Rotterdamsebaan  
  Handige tips  
  Routebeschrijving - werkterrein Vlietzone  
  Routebeschrijving - werkterrein Binckhorst en Trefpunt Rotterdamsebaan  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2018 Proclaimer Afmelden