Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 15 februari 2018
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief Rotterdamsebaan februari 2018
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

Doop en inzegening boor
Doop en inzegening boor

Het is gebruikelijk dat een tunnelboormachine voordat zij begint met boren een naam krijgt, wordt gedoopt en wordt gezegend door een priester. Daarnaast is het een goed gebruik dat er een beeldje van de heilige Barbara, de beschermheilige van tunnelbouwers en iedereen die gevaarlijk werk doet, bij de ingang van de tunnel komt te staan. Belangrijke tradities, die ook bij de Rotterdamsebaan in ere zijn gehouden.

Vrijdag 12 januari 2018 gaven minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) en wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden) het startsein voor het boren van de Victory Boogie Woogietunnel door de tunnelboormachine te dopen. Ook onthulden zij samen met de beschermvrouwe Ellen ten Damme de naam van de boormachine: Catharina-Amalia, vernoemd naar prinses Amalia.

Priester Ad van der Helm zegende het beeldje van Sint Barbara en daarna de tunnelboormachine. Ellen ten Damme sloot de ceremonie af en zong het publiek het lied ‘Glück Auf’ toe. Dit oude mijnwerkerslied is overgenomen door tunnelbouwers en gaat over een veilige thuiskomst van hen die diep onder de grond aan het werk gaan.

Benieuwd hoe het eraan toe ging bij de doop en de inzegening van de boor? Bekijk de video op Youtube.

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk de foto’s op Flickr.


Gezelligheid op de werkterreinen
Gezelligheid op de werkterreinen
De open dag was een groot succes! Ruim 11.000 bezoekers bezochten de werkterreinen in de Binckhorst en de Vlietzone en zorgden voor een gezellige en geslaagde dag. Vooral de 80 meter lange en ruim 11 meter hoge tunnelboormachine
'Catharina-Amalia' trok veel bekijks. Zij stond tijdens de open dag klaar in de startschacht om aan haar ondergrondse reis te beginnen. Verder namen veel bezoekers een kijkje bij bijvoorbeeld de opslag van de tunnelsegmenten en op het werkterrein in de Binckhorst, waar de boormachine tegen de zomer weer bovengronds komt.

Van de open dag is een korte video gemaakt.Benieuwd? Bekijk hem op Youtube.

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk de foto’s op Flickr.


Volg de tunnelboormachine!
Volg de tunnelboormachine!

Begin deze week verdween de 80 meter lange tunnelboormachine ‘Catharina-Amalia’ helemaal onder de grond. Haar ondergrondse reis richting de Binckhorst is nu dus echt begonnen. En inmiddels hebben de boorploegen de eerste 87 meter tunnelbuis gebouwd. De boorploegen leren de boormachine steeds beter kennen en daardoor zal langzamerhand de snelheid van het boren toenemen, naar verwachting tot wel 15 meter per dag of meer. In mei/juni 2018 komt de boormachine aan in de ontvangstschacht op het werkterrein in de Binckhorst.

Voor iedereen die graag wil weten waar onze boorploegen diep onder de grond aan het werk zijn, is de tunnelboormachine te volgen op www.waarisdeboor.nl.


Opbouw tunnelboormachine
Opbouw tunnelboormachine

Tunnelboormachine Catharina-Amalia heeft de eerste meters tunnel al geboord en het is bijna niet meer voor te stellen dat zij eind vorig jaar in onderdelen naar het werkterrein in de Vlietzone is gekomen. Het was een project op zich om de machine met een totale lengte van 80 meter en een diameter van 11,34 meter op te bouwen. Deze indrukwekkende klus is samengevat in een timelapsevideo van 3 minuten. Benieuwd? Bekijk hem snel!


Start aanleg nieuwe bouwkuip Laan van Hoornwijck
Start aanleg nieuwe bouwkuip Laan van Hoornwijck

In de week van 5 maart 2018 gaat de aannemer aan de slag met het heien van palen voor de volgende bouwkuip bij de Laan van Hoornwijck. Deze komt langs de rijbaan richting Rijswijk tussen de Laan van ’s-Gravenmade en de Laan van Zuid Hoorn. De plek is rood omcirkeld op de luchtfoto. Het heien van de palen duurt ongeveer tot eind maart. Daarna gaat de aannemer zo’n 2 weken damwanden trillen en aansluitend nog een keer 4 weken palen heien. 

Bij de Laan van Hoornwijck en knooppunt Ypenburg maakt de aannemer in totaal 8 bouwkuipen. Deze worden uiteindelijk allemaal op elkaar aangesloten. In de ‘bak’ die zo ontstaat, komt het deel van de Rotterdamsebaan te liggen dat onder de Laan van Hoornwijck, de verbindingsboog A4/A13 en de A4 doorgaat en zo de Vlietzone verbindt met knooppunt Ypenburg.

Lees verder

Verkeer Binckhorstlaan rijdt over boorterp
Verkeer Binckhorstlaan rijdt over boorterp
Op het werkterrein in de Binckhorst, tussen de Fokker Terminal en de Binck Twins, is een gewichtsplaat gebouwd. Dit is een ondergrondse betonnen plaat die bovenop het einde van beide geboorde tunnelbuizen ligt. Direct aansluitend op de gewichtsplaat is een tijdelijke verhoging aangelegd, de boorterp. Over deze verhoging komt de Binckhorstlaan te liggen. De gewichtsplaat en boorterp zijn samen nodig om voldoende tegendruk te geven aan de boormachine, als deze de ontvangstschacht nadert en zich minder diep onder de grond bevindt.

Vanaf vanavond (donderdag 15 februari) 21.00 uur tot en met morgenochtend 6.00 uur is de Binckhorstlaan tussen de Zonweg en de Junostraat afgesloten. De nieuwe weg over de terp wordt geasfalteerd en aangesloten op de bestaande Binckhorstlaan. Vanaf morgen rijdt het verkeer over het 1e deel van de boorterp. Het 2de deel van de boorterp wordt aangelegd in de vrijgekomen ruimte. De boorterp wordt in de loop van 2019 weer weggehaald, als de Binckhorstlaan opnieuw wordt ingericht in de nacht van 15 op 16 februari.

Lees verder

Nieuwe plek Tobruk (bunker)
Nieuwe plek Tobruk (bunker)

In het tracé van de Rotterdamsebaan werd vorig jaar een 50.000 kilo wegende tobruk (soort bunker) ontdekt. De tobruk lag een paar meter diep onder de grond, pal tegen de Laan van Hoornwijck aan. In het voorjaar van 2017 is de tobruk uitgegraven, uit de grond gehesen en vervolgens tijdelijk opgeslagen. Daarna verhuisde de tobruk eind 2017 naar de Scoutinggroep Van Weerden Poelman, die de bunker in beheer hebben genomen. De tobruk staat naast hun clubgebouw (ILSY-plantsoen 9) in de geluidswal van de A13.

Benieuwd naar de verhuizing van de tobruk, de nieuwe plek en naar de historische waarde? Bekijk de video waarin de mensen die hebben meegewerkt aan de verhuizing, hun verhaal vertellen.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen en het bouwen van bouwkuipen en de tunnel.

Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter, Instagram en/of de Rotterdamsebaan-app

Benieuwd naar waar de tunnelboormachine zich onder de grond bevindt? Kijk dan eens op  deze website: www.waarisdeboor.nl


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone, in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen.

Buiten het spreekuur om is de aannemer bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83. In noodgevallen 24 uur per dag.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  Doop en inzegening boor  
  Gezelligheid op de werkterreinen  
  Volg de tunnelboormachine!  
  Opbouw tunnelboormachine  
  Start aanleg nieuwe bouwkuip Laan van Hoornwijck  
  Verkeer Binckhorstlaan rijdt over boorterp  
  Nieuwe plek Tobruk (bunker)  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2018 Proclaimer Afmelden