Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 14 november 2017
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief Rotterdamsebaan november 2017
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

17-20 november weekendafsluiting Laan van Delfvliet
17-20 november weekendafsluiting Laan van Delfvliet

In de toekomst loopt de Rotterdamsebaan onder de rijkswegen van knooppunt Ypenburg en sluit aan op de Laan van Delfvliet. Om dit mogelijk te maken, wordt de Laan van Delfvliet in de richting van Rijswijk verbreed, de kruising aangepast en de afrit 7 van de A13 aangepast.

In het weekend van 17 november tot 20 november is daarom de Laan van Delfvliet afgesloten voor verkeer. De Laan van Delfvliet zelf en een aantal toe- en afritten krijgen een nieuwe laag asfalt.

Lees verder voor meer informatie over de wegafsluitingen en omleidingen in dit weekend.


Zaterdag 13 januari: open dag bij de Rotterdamsebaan!
Zaterdag 13 januari: open dag bij de Rotterdamsebaan!

Het is nog even aftellen, maar het nieuwe jaar start met een bijzondere open dag op het werkterrein van de Rotterdamsebaan.

Kom tijdens de open dag alles te weten over de aanleg van de Rotterdamsebaan en hoe de boortunnel gebouwd wordt. Bovendien kun je de 80 meter lange tunnelboormachine in de startschacht zien staan. Heel bijzonder, want direct na het weekend van de open dag gaat de boormachine aan de slag met het maken van de eerste tunnelbuis!

Noteer het alvast in uw agenda: zaterdag 13 januari 2018. Meer informatie volgt snel op de websiteFacebook en in de volgende nieuwsbrief.


Opbouw tunnelboormachine
Opbouw tunnelboormachine

Met een lengte van 80 meter en een diameter van 11,34 meter was de tunnelboormachine te groot om in één keer te kunnen vervoeren. Vanaf begin oktober is zij daarom in onderdelen op het werkterrein in de Vlietzone aangekomen. Alle onderdelen worden stukje voor stukje de startschacht in gehesen en als enorme puzzelstukken in elkaar gezet.  

De tunnelboormachine bestaat uit een cilindervormige boorkop (het ‘boorschild’) met aan de voorzijde een 115 ton wegend graafwiel en daarachter de ‘volgwagens’ met ondersteunende installaties. Op de volgwagens bevinden zich onder andere apparatuur, bedieningsruimtes en installaties voor de aanvoer van bouwmaterialen en de afvoer van grond.

De boormachine is eerder gebruikt voor het boren van de Sluiskiltunnel in Zeeland. Zij is volledig gereviseerd zodat zij weer functioneert als nieuw. Voor de Kerst is de tunnelboormachine klaar, zodat zij in januari 2018 kan starten met het boren van de eerste tunnelbuis.


Enorme silo’s en een scheidingsinstallatie
Enorme silo’s en een scheidingsinstallatie

Om het boorproces te ondersteunen zijn enorme silo’s en een scheidingsinstallatie nodig. Op het werkterrein langs de Laan van Hoornwijck is de aannemer de afgelopen maanden bezig met het opbouwen hiervan.

De silo’s zijn nodig om tijdens het boren van de tunnel boorspoeling op te slaan. Per silo is het maximaal 1350 kubieke meter. Boorspoeling is een mengsel van water en bentonietklei. Via leidingen komt de boorspoeling in de tunnelboormachine. De grond die straks wordt weggraven wordt hier vermengd met de boorspoeling. Dit mengsel dat ‘slurry’ heet, wordt afgevoerd via leidingen naar de scheidingsinstallatie. Daar wordt de boorspoeling en de grond weer van elkaar gescheiden. Zo kunnen beide hergebruikt worden.


Rust keert terug
Rust keert terug

Goed nieuws: de heiwerkzaamheden langs de Laan van Hoornwijck zijn bijna klaar. De aannemer is langs de Laan van Hoornwijck 2 grote bouwkuipen aan het bouwen. 1 tussen de rijbanen van de Laan van Hoornwijck en de andere pal naast de bouwkeet. Voor de 2 bouwkuipen moesten 216 palen in de grond gebracht worden. Vandaag of morgen is de laatste paal aan de beurt. En na de zomer van 2018 zullen voor nog 2 andere bouwkuipen palen geheid worden.

Bij de Laan van Hoornwijck en knooppunt Ypenburg maakt de aannemer een ‘rits’ aan bouwkuipen. In totaal 8. Deze worden uiteindelijk allemaal op elkaar  aangesloten. In de ‘bak’ die zo ontstaat, komt het deel van de Rotterdamsebaan te liggen wat onder de Laan van Hoornwijck, de verbindingsboog A4/A13 en de A4 doorgaat en zo de Vlietzone verbindt met knooppunt Ypenburg.


Verleggen afrit 9 A4 vanuit Amsterdam
Verleggen afrit 9 A4 vanuit Amsterdam

In knooppunt Ypenburg wordt hard gewerkt om de toekomstige Rotterdamsebaan aan te sluiten op het bestaande wegennet. Daarom schuift de rijbaan van afrit 9 A4 vanuit Amsterdam iets op.

De nieuwe afrit 9 kruist de Rotterdamsebaan bovenlangs. Het betonnen dek van deze kruising van afrit 9 met de Rotterdamsebaan is al gebouwd. De komende tijd wordt het wegdek van de nieuwe afrit gemaakt. In het weekend van 15-18 december wordt de nieuwe afrit aangesloten op de A4. De afrit is dan tijdelijk afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Vanaf maandag 18 december rijdt het verkeer over de nieuwe, verlegde afrit 9.

Lees verder voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen.


Binckhorst bereikt diepste punt
Binckhorst bereikt diepste punt

Niet alleen in de Vlietzone, maar ook in de Binckhorst wordt een enorme bouwkuip gebouwd. Net als in de Vlietzone, bestaat de bouwkuip in de Binckhorst uit 2 delen: de toerit van de tunnel en in dit geval de ontvangstschacht, de plaats waar de tunnelboormachine uitkomt met boren.

Onlangs bereikte de bouwkuip in de Binckhorst het diepste punt van maar liefst 16 meter. De bodem van de ontvangstschacht kwam in zicht nadat dit deel van de bouwkuip nat was ontgraven. Dit houdt in dat er werd gegraven terwijl de bouwkuip gevuld was met water. Na het graven is het water eruit weggepompt. Komende maanden is de aannemer druk bezig met het ontgraven van de andere delen van de bouwkuip en het betonwerk voor de vloer en wanden.


Wandel mee door het virtueel museum
Wandel mee door het virtueel museum

Kom op woensdag 20 december van 13.30 tot 15.00 uur langs in het Trefpunt Rotterdamsebaan (Binckhorstlaan 174) en ontdek hoe archeologisch veldonderzoek eruit ziet en hoe men woonde en leefde in de Romeinse en laat middeleeuwse tijd.

Een archeoloog en een medewerker uit het Trefpunt nemen je mee terug in de tijd en vertellen alles over de vondsten uit het tracé van de Rotterdamsebaan. Op een groot scherm lopen zij door het virtueel archeologisch museum. In het museum zijn grote museumzalen met foto’s en video’s van opgravingen en 3D-gemodelleerde vondsten. Ook is het na afloop mogelijk om vanachter een computer zelf met een joystick een kijkje te nemen in het museum. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 december via e-mailadres rotterdamsebaan@denhaag.nl of telefonisch op (070) 353 93 41. 


Herontwikkeling Maanplein van start
Herontwikkeling Maanplein van start

Er gebeurt meer in de Binckhorst dan alleen de aanleg van de Rotterdamsebaan. Het gebied is in ontwikkeling en plezierig werken en wonen wordt langzamerhand mogelijk. Een goed voorbeeld hiervan is het verbouwen van de voormalige kantoren van de KPN tot appartementen. Onlangs gaf wethouder Revis het officiële startsein voor deze enorme metamorfose van de gebouwen.

In de kantoren van KPN komen ongeveer 650 woningen en daarnaast wordt er ook nog 35.000 vierkante meter beschikbaar gesteld voor vernieuwende kantoorconcepten. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar de eerste huurders intrekken in hun appartementen.

Meer informatie over werken en wonen in de Binckhorst staat op de website van de Rotterdamsebaan.


Monitoring tijdens het boorproces
Monitoring tijdens het boorproces

Tijdens het boren van de tunnel worden niet alleen de panden, maar ook het straatniveau boven de tunnel door Fugro gemonitord. De panden worden voor, tijdens en na het gehele boorproces gemonitord. Op straatniveau wordt alleen het gebied gemonitord waaronder de tunnelboormachine aan het boren is.

Nadat de tunnelboormachine is gepasseerd verplaatst Fugro de meetapparatuur en meetpunten naar het volgende gebied. Voor het straatniveau meten we tenminste 10 dagen voordat de boormachine in het gebied is en als de boormachine onder het gebied is. Tot slot wordt 14 dagen nadat de boormachine gepasseerd is gemeten.

Gemiddeld blijven de meetpunten 9 weken aaneengesloten in een gebied staan, maar dat is afhankelijk van de snelheid van het boren. Er worden 2 buizen geboord. De oostbuis is bedoeld voor verkeer in de richting van de Binckhorst en de westbuis is voor verkeer in de richting van knooppunt Ypenburg. Omdat de oostbuis en de westbuis apart worden geboord, wordt alle meetapparatuur 2 keer geplaatst. Als eerste wordt de oostbuis geboord (vanaf januari 2018) en als deze klaar is start het boren, opnieuw vanuit de Vlietzone, van de westbuis (vanaf augustus 2018).

Lees verder voor meer informatie over de monitoring en hoe het monitoren werkt.

Afbeelding:Schematische weergave van de meetapparatuur en prisma’s op straatniveau.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen en het bouwen van bouwkuipen en de tunnel.

Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter, Instagram en/of de Rotterdamsebaan-app


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone, in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen. Buiten het spreekuur om is de aannemer bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83. In noodgevallen 24 uur per dag.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  17-20 november weekendafsluiting Laan van Delfvliet  
  Zaterdag 13 januari: open dag bij de Rotterdamsebaan!  
  Opbouw tunnelboormachine  
  Enorme silo’s en een scheidingsinstallatie  
  Rust keert terug  
  Verleggen afrit 9 A4 vanuit Amsterdam  
  Binckhorst bereikt diepste punt  
  Wandel mee door het virtueel museum  
  Herontwikkeling Maanplein van start  
  Monitoring tijdens het boorproces  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2017 Proclaimer Afmelden