Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 20 december 2017
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief Rotterdamsebaan november 2017
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

13 januari 2018: Kom naar de open dag!
13 januari 2018: Kom naar de open dag!

Het nieuwe jaar gaat van start met een bijzondere open dag. Op zaterdag 13 januari 2018 van 12.30 tot 16.30 uur openen de poorten van de werkterreinen in de Vlietzone en Binckhorst voor iedereen die meer wil weten over de Rotterdamsebaan.

Dit is een speciaal moment om het werk van dichtbij te bekijken, want direct na dit weekend begint de tunnelboormachine aan haar ondergrondse reis. Ook in het Trefpunt Rotterdamsebaan zijn er deze middag extra activiteiten.​

Op het werkterrein in de Vlietzone is met informatieborden een route uitgezet de toerit in, langs de 80 meter lange tunnelboormachine. Ook gaat de route langs de scheidingsinstallatie, de silo’s en natuurlijk de opslag met de honderden betonnen segmenten en de portaalkraan. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Op het werkterrein in de Binckhorst is te zien hoe de toerit en ontvangstschacht gebouwd worden. De 16 meter diepe ontvangstschacht is de plek waar de boormachine over enkele maanden weer boven de grond komt. Kom op dit werkterrein ook alles te weten over het archeologisch onderzoek en loop met een 3D-bril op door een museum met alle vondsten die de Haagse archeologen gedaan hebben in het tracé van de Rotterdamsebaan. Leuk voor jong en oud!

Lees verder

Brilwand Binckhorst krijgt vorm
Brilwand Binckhorst krijgt vorm

Half januari begint de tunnelboormachine aan haar ondergrondse reis naar de Binckhorst. In de ontvangstschacht, de plek waar de tunnelboormachine aankomt, hangen de ringen voor de brilwand op hun plek. De brilwand is een damwand met daarop 2 stalen ringen, waardoorheen de tunnelboormachine in de Binkchorst uit de grond komt. De ringen hebben ieder een diameter van 11,7 meter en wegen elk zo’n 25.000 kilo.

De tunnelboormachine kan niet door staal heen boren. Daarom wordt de stalen damwand binnen de ringen verwijderd. Op deze manier ontstaat het eindpunt van de tunnelboormachine, waar de machine in mei/juni 2018 na het boren van de eerste tunnelbuis uit de grond komt. Eind 2018 komt zij hier opnieuw aan na het boren van de andere tunnelbuis.  


Stapels tunnelsegmenten liggen klaar
Stapels tunnelsegmenten liggen klaar

De eerste stapels tunnelsegmenten liggen inmiddels klaar op het werkterrein in de Vlietzone. De segmenten zijn nodig om tunnelringen van te maken. De tunnelwand bestaat namelijk uit 820 tunnelringen per tunnelbuis. Nadat de boormachine ongeveer 2 meter heeft gegraven, is er voldoende ruimte om een nieuwe tunnelring te maken. Elke tunnelring bestaat uit 8 betonnen segmenten. Dat betekent dat er maar liefst 6560 segmenten nodig zijn voor 1 tunnelbuis.

In totaal worden er 99 stapels met segmenten opgeslagen op het werkterrein, zodat er voldoende voorraad is als er in januari gestart wordt met boren. Tijdens het boren van de tunnel wordt de voorraad dagelijks aangevuld.


Nieuwe bouwkuip in het knooppunt Ypenburg
Nieuwe bouwkuip in het knooppunt Ypenburg

Na de kerstvakantie gaat de aannemer aan de slag met de bouw van de volgende bouwkuip bij knooppunt Ypenburg. Deze bouwkuip komt tussen de verbindingsboog A4/A13 en de A4. Eind januari tot en met begin maart gaat de aannemer palen heien en vervolgens een paar dagen damwanden trillen.

Bij de Laan van Hoornwijck en knooppunt Ypenburg maakt de aannemer in totaal 8 bouwkuipen. Deze worden uiteindelijk allemaal op elkaar aangesloten. In de ‘bak’ die zo ontstaat, komt het deel van de Rotterdamsebaan te liggen wat onder de Laan van Hoornwijck, de verbindingsboog A4/A13 en de A4 doorgaat en zo de Vlietzone verbindt met knooppunt Ypenburg.


Groot deel dijk voor waterberging aangelegd
Groot deel dijk voor waterberging aangelegd

Het Molenvlietpark wordt een groen, waterrijk park dat goed toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Bovendien wordt het Molenvlietpark gebruikt als waterbergingsgebied.

Het werk aan het Molenvlietpark is afgelopen zomer gestart met de aanleg van een dijk die om de waterberging komt. Een deel van deze dijk ligt inmiddels op zijn plek. Het andere deel wordt aangelegd in 2019 en 2020 als het meeste werk voor de Rotterdamsebaan klaar is. Daarna kan het Hoogheemraadschap van Delfland de waterberging gebruiken.

Door de veranderingen in het klimaat regent het steeds vaker heel erg hard. Als er weer eens zo’n hoosbui valt en het waterpeil in de Vliet te hoog wordt, dan kan het Hoogheemraadschap van Delfland in de toekomst het park laten volstromen met 60.000 m3 water. Op deze manier wordt de Vliet ontlast en vermindert de kans op wateroverlast in woonwijken.


Prijsvraag voor duurzaam bouwen
Prijsvraag voor duurzaam bouwen

De Combinatie Rotterdamsebaan is op zoek naar ideeën die bijdragen aan een duurzame bouw van de Rotterdamsebaan. Heeft u een goed idee? Geef het door en doe mee aan de prijsvraag 'Duurzaamheid'. De prijsvraag loopt tot 14 januari 2018.

Het beste en meest realistische idee wordt uitgevoerd én beloond met een bezoek aan de werkende tunnelboormachine voor 2 personen!

Duurzaam bouwen draagt bij aan een gezonde woon- en werkomgeving. De aannemer zet daarom maximaal in op een duurzame uitvoering en is altijd op zoek naar inspiratie om de bouw nog duurzamer te maken. Daarom vraagt de aannemer aan iedereen om ideeën hierover te laten weten via de Rotterdamsebaan-app of te e-mailen naar rotterdamsebaan@denhaag.nl.  

Lees verder

Monitoring tijdens het boorproces
Monitoring tijdens het boorproces

Met de start van het boren van de Victory Boogie Woogietunnel half januari volgend jaar, wordt ook de omgeving gemonitord met speciale meetapparatuur. Tijdens het boren van de tunnel worden (de verplaatsingen van) gebouwen en wegen boven en naast de boorroute zorgvuldig in de gaten gehouden. Dat gebeurt met automatische landmeetapparatuur. Deze apparatuur meet elk uur de positie van honderden meetpunten. Dit gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week zo lang er geboord wordt. Fugro voert namens de gemeente de monitoring uit.

Met een automatisch meetsysteem worden zowel meetpunten op gebouwen als op straat gemeten. Dit gebeurt met automatische meetinstrumenten (‘Robotic Total Stations’ of RTS) die tegenover de meetpunten hangen. De RTS draaien langzaam rond en zenden een infrarode straal uit die door de meetpunten (een prisma) wordt teruggekaatst. Hiermee wordt de exacte positie van een meetpunt bepaald.

Lees verder voor meer informatie over de monitoring en hoe het monitoren werkt.


Nieuwe plek voor afrit 9 A4
Nieuwe plek voor afrit 9 A4

De Rotterdamsebaan loopt in de toekomst onder een aantal snelwegen van knooppunt Ypenburg door. Vervolgens sluit de Rotterdamsebaan aan op de kruising met de Laan van Delfvliet. Om dit mogelijk te maken is afrit 9 van de A4 (komende vanuit Amsterdam) afgelopen weekend iets opgeschoven. Hierdoor ontstaat werkruimte om alvast een viaduct voor te bouwen. Dit viaduct plaatsen we in de zomer van 2018 in de A4, zodat we de Rotterdamsebaan vervolgens onder de A4 door kunnen aanleggen.

Meer weten over het werk? Bekijk de video waarin Marcel de Jong, uitvoerder Civiel, vertelt wat er allemaal komt kijken bij het verleggen van de afrit en waarom dit eigenlijk nodig is.


Rotterdamsebaan tijdens de feestdagen!
Rotterdamsebaan tijdens de feestdagen!

Tussen Kerst en Oud & Nieuw genieten alle vakmannen en -vrouwen van een welverdiende vakantie. De omgeving wordt netjes opgeruimd en van zaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari wordt er buiten niet gewerkt.

Ook is tijdens de feestdagen het Trefpunt Rotterdamsebaan gesloten en zijn er geen inloopspreekuren.

In geval van spoed en/of calamiteiten kunt u contact opnemen met de aannemer via telefoonnummer (088) 400 80 83.

Lees verder

Fijne feestdagen!
Fijne feestdagen!

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2017. Het afgelopen jaar is voor ons snel voorbij gegaan. Er is hard gewerkt en veel bereikt. Ook in het nieuwe jaar bouwen we met het zelfde tempo door aan de Rotterdamsebaan en hierover houden we u graag op de hoogte. Voor nu willen we u bedanken voor uw interesse in het project. Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen en het bouwen van bouwkuipen en de tunnel.

Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter, Instagram en/of de Rotterdamsebaan-app


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone, in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen. Tijdens de feestdagen vervallen de inloopspreekuren.

Buiten het spreekuur om is de aannemer bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83. In noodgevallen 24 uur per dag.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  13 januari 2018: Kom naar de open dag!  
  Brilwand Binckhorst krijgt vorm  
  Stapels tunnelsegmenten liggen klaar  
  Nieuwe bouwkuip in het knooppunt Ypenburg  
  Groot deel dijk voor waterberging aangelegd  
  Prijsvraag voor duurzaam bouwen  
  Monitoring tijdens het boorproces  
  Nieuwe plek voor afrit 9 A4  
  Rotterdamsebaan tijdens de feestdagen!  
  Fijne feestdagen!  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2017 Proclaimer Afmelden