Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
PTI
LinkedIn Gooogle Plus
PTI
Klanttevredenheid scoort blijvend hoog
Klanttevredenheid scoort blijvend hoog

PTI vindt uw mening erg belangrijk. Eind 2017 hebben wij u gevraagd, hoe u denkt over onze diensten, producten, service, communicatie, et cetera. Net als in het verleden was ook dit keer de response hoog en waren de uitkomsten goed. De klanttevredenheid scoort blijvend hoog en groeit zelfs licht. Voor 2018 mikken wij op een verbeterde score namelijk 4 (op een schaal van 5) gemiddeld. Ons doel is dat wij continu verbeteren en u blijven verrassen.

Over de enquête
De respons was met 31,2% hoger dan ooit. Van respondenten gaf 95,4 % een score van 3 of hoger(3 is de norm: volgens verwachting). Dit is ruim boven de ISO KPI die wij hanteren. De hoogste scores ontvingen wij voor onze afdeling Support en communicatie algemeen. 51% van de respondenten beschouwt PTI als partner in plaats van als leverancier. Dat legt de lat voor 2018 hoog. Wij willen een nog betere partner worden en streven naar minimaal 60%.

Net Promotor Score
Voor het meten van de klanttevredenheid hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van de Net Promotor Score (NPS). De positieve startscore van 5,4 is een mooie basis voor onze doestelling 2018, namelijk 20.

Hartelijk dank!
Iedereen die heeft meegewerkt aan ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek, heel erg bedankt! We gaan vol energie met uw reacties & suggesties aan de slag.

PTI helpt Energiebedrijven te voldoen aan wettelijke regels
PTI helpt Energiebedrijven te voldoen aan wettelijke regels
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) volgt energiebedrijven nauwgezet of zij aan de wettelijke regels voor facturatie aan de consument voldoen. Er werden vorig jaar 40 bedrijven onderzocht. Er voldeden (midden 2017) 16 energiebedrijven aan de eisen. De meeste overige bedrijven hadden op de peildatum nog enkele stappen te gaan en die zijn inmiddels gezet.

PTI ontzorgt
Wist u dat PTI alle energiebedrijven bij deze complexe materie kan ontzorgen en helpen om op tijd aan de wettelijke regels voor facturatie en versturen van Verbruiks Kosten Overzichten (VKO) te voldoen? PTI levert traditioneel de meeste en juiste meterstanden aan die foutloze facturatie mogelijk maakt. Wij verzorgen het opmaken & verzenden – per post en/of elektronisch – van VKO’s.

Om op basis van de veelheid van data en ingewikkelde berekeningen een mooi & duidelijk overzicht te creëren, is goede kennis van processen nodig. PTI beschikt over die kennis. PTI anticipeert met de vernieuwen van VKO’s op de wettelijke eisen die deze zomer van kracht worden.

Wilt u weten hoe PTI ook uw organisatie kan ontzorgen? Bel 0348 46 68 88 of stuur een mail naar pti@pti.nl onder vermelding van ‘PTI ontzorgt’.
 
Adres Korenmolenlaan 1c
3447GG Woerden Nederland
Telefoon 0348 466 888
Adres pti@pti.nl
Spieren voor Spieren
Gecertificeerd voor ISO 9001
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van PTI. Stelt u geen prijs op onze nieuwsbrief? Klik dan hier om af te melden.