Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 30 november 2017
  Binckhorst in Beweging  
Binckhorst in Beweging
 
Saturnuskade officieel geopend
Saturnuskade officieel geopend
De Saturnuskade aan de Binckhaven heeft een nieuwe inrichting gekregen. Met het onthullen van het straatnaambordje heeft wethouder Boudewijn Revis op 29 november jl. de nieuw ingerichte Saturnuskade geopend. Er zijn bomen geplant en bankjes geplaatst om zo een aantrekkelijk gebied te maken voor ondernemers en bezoekers. Door de nieuwe inrichting is de Saturnuskade een openbaar wandel- en verblijfsgebied geworden. Om extra sfeer aan de Binckhaven te geven zijn voortaan elke avond de kranen van de BAM aan de overkant van de kade aangelicht.
Lees verder  ›

Wijkagent Binckhorst - Eric Borst stelt zich voor
Wijkagent Binckhorst - Eric Borst stelt zich voor
Ik ben Eric Borst, ik ben sinds afgelopen zomer wijkagent voor de Binckhorst. Ik ben 50 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. Ik werk sinds 2001 bij de politie, daarvoor werkte ik in het bedrijfsleven. Ik heb al veel ervaring als wijkagent. Hiervoor werkte ik in de Schilderswijk, Laak Centraal en Spoorwijk. De Binckhorst had nog geen wijkagent dus het is een mooie uitdaging voor mij om in dit gebied in ontwikkeling aan de slag te zijn. Dit is weer een heel ander gebied met andere uitdagingen.

Aandachtspunten

Omdat het een gebied aan de rand van de stad is en mensen denken dat het een rustige omgeving is met weinig toezicht, wordt er nog veel afval gedumpt van bijvoorbeeld hennepplantages en ander drugsafval. Maar ook gestalde autowrakken vormen nog een probleem. Samen met de afdeling Handhaving van de gemeente zijn we bezig om daar tegen op te treden.

Samen met bewoners en ondernemers

Mijn doel is om samen met huidige en nieuwe bewoners en ondernemers de Binckhorst een veilig en leefbaar gebied te maken. Daarvoor probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij overleggen en bijeenkomsten met en van ondernemers en bewoners. Zo was ik laatst bij de informatiebijeenkomst over het omgevingsplan en deze week bij de opening van de vernieuwde Saturnuskade. Maar ik ben er niet alleen voor de nieuwe bewoners en ondernemers. Ook ben ik er voor mensen die al jaren in het gebied wonen en/of werken voordat de vernieuwingen in het gebied begonnen. Zij lopen nu tegen problemen aan dat hun woning of bedrijf moet wijken voor de nieuwe ontwikkelingen. Ook daar ben ik aanspreekpunt voor een gaan we met alle partijen op zoek naar een oplossing.

Wekelijks spreekuur

Ik ga vanaf januari 2018 een wekelijks spreekuur houden waar u terecht kunt met al uw vragen. Ik zit dan elke week op een andere locatie op de Binckhorst (kijk op mijn Twitter @wijkagentEric voor dagen en tijden). De ene keer bijvoorbeeld bij Trefpunt Rotterdamsebaan dan weer Bink36 en ook bij de woningen van de statushouders. Zo leer ik zelf de mensen op die locatie kennen en komen degene die mij willen spreken ook op andere plekken in het gebied. U bent van harte welkom langs te komen!

Ik ben bereikbaar via Twitter @wijkagentEric en via email eric.borst@politie.nl of via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Nieuw verzamelpand voor startups: Apollo 14
Nieuw verzamelpand voor startups: Apollo 14
Aan de Saturnusstraat 14 komt Apollo 14, het nieuwe verzamelpand voor startups en scale-ups die zich in de Binckhaven willen vestigen. Het gebouw is een aanvulling op de bestaande bedrijfsverzamelpanden de Caballero Fabriek, De Besturing en Bink36. De gemeente wil met dit nieuwe pand, in dit populaire startup gebied, aantrekkelijke en betaalbare kantoorruimte bieden. Inmiddels is de eerste huurder ook bekend: Q42, ontwikkelaar van onder andere apps en websites.
Lees verder  ›

Promotiefilmpje: 'Binckhorst: de verrassende kant van het Haagse centrum'
In de film Binckhorst: de verrassende kant van het Haagse centrum (Youtube) vertellen ‘Binckies’ over de vele verrassende facetten van de Binckhorst. In 2018 verschijnen er nog meer promotiefilmpjes die wat meer specifiek het wonen of werken in de Binckhorst zullen belichten.
Lees verder  ›

Open dag bij de Rotterdamsebaan
Open dag bij de Rotterdamsebaan
Het is nog even aftellen, maar het nieuwe jaar start met een bijzondere open dag op het werkterrein van de Rotterdamsebaan op zaterdag 13 januari 2018. Tijdens deze middag kom je alles te weten over de aanleg van de Rotterdamsebaan. Op de werkterreinen in de Binckhorst en Vlietzone valt van alles te zien en beleven. De unieke kans om  een kijkje achter de schermen te nemen en de werkterreinen te bezoeken. Meer informatie volgt snel op de website van de Rotterdamsebaan en de Facebookpagina van de Rotterdamsebaan

Wist u dat...

- in de Binckhorst en de Binckhaven mooie schilderingen en creatieve (kunst)uitingen aangebracht worden op panden en andere objecten als echte ‘eyecathers’. De Street Art zal de huidige rauwe en industriële uitstraling van het gebied alleen maar verder versterken. Kijk voor meer informatie op www.binckhaven.nl

- de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) een Binckhorst-app heeft ontwikkeld met daarin 56 locaties met in tekst, beeld en geluid historische informatie over de locatie? Ook is er informatie over de huidige ontwikkelingen op de betreffende plek. Download de app van de website van izi.Travel.

- bus 46 over de Binckhorst gaat rijden? Vanaf 10 december 2017 wordt de Binckhorst beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 46 gaat dan tussen Den Haag Centraal en station Leidschendam-Voorburg rijden en rijdt daarna door naar Voorschoten. De bus stopt bij alle bestaande haltes op de Binckhorst. Bus 28 blijft ook rijden. Kijk voor de dienstregeling op www.connexxion.nl

- APK Oké de FD Gazellen Award gewonnen heeft? www.apk-oke.nl

- Autohaag Zeeuw verhuist is van de Loosduinseweg naar een nieuw gebouw aan de Zonweg 60 in de Binckhorst?


Transformatie Maanplein gestart
Transformatie Maanplein gestart
Begin november was de start van de herontwikkeling van het voormalig KPNcomplex aan het Maanplein. Het gebied wordt getransformeerd tot een dynamisch en aantrekkelijk woon-werkgebied met circa 600-700 woningen en 35.000 m2 vernieuwende kantoorconcepten, horeca, retail en leisure.
Lees verder  ›

Speciale bijlage over de Binckhorst in Den Haag Centraal
Op 14 december verschijnt een 24 pagina’s dikke bijlage over de Binckhorst en de Rotterdamsebaan in de weekkrant Den Haag Centraal. Hierin wordt uitgebreid stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen in de transitie van de  Binckhorst naar een echte woon- en werkwijk. Daarnaast wordt de lezer op de hoogte gebracht over de aanleg van de Rotterdamsebaan. Begin volgend jaar starten de boorwerkzaamheden voor de nieuwe tunnelverbinding tussen Den Haag en het voormalige verkeersplein Ypenburg. Zorg dat u tijdig een exemplaar van de krant aanschaft, de inhoud is zeer de moeite waard, een echt bewaarexemplaar!

Omgevingsplan Binckhorst
Het ontwerp-omgevingsplan heeft van 21 september tot en met 1 november ter inzage gelegen. De zienswijzen die zijn ingediend worden momenteel beantwoord en vervolgens voorgelegd aan het college, de raadscommissie en gemeenteraad. Indieners van een zienswijze ontvangen een antwoord als deze door het college is vrijgegeven en kunnen hun zienswijze te zijner tijd toelichten bij de raadscommissie. Wilt u meer weten over het omgevingsplan, dan kunt u het filmpje bekijken op Youtube.
Lees verder  ›

Stand van zaken ontwikkeling Trekvlietzone
Stand van zaken ontwikkeling Trekvlietzone

- De sloop van de voormalige panden van Pontmeyer en Billytown is afgerond. In november is de sloop van het voormalige pand van Louwman (naast de Fokker Terminal) gestart.
- Begin 2018 start de gunningfase van de tenders van de eerste kavels in de Trekvlietzone. De partijen, die eerder dit jaar geselecteerd zijn, gaan dan hun plan uitwerken. Ook begint de voorselectie van de aanbesteding van de parkeergarage. Naar verwachting is van alle tenders de gunning kort voor de zomer van 2018.
- Onlangs is Het Nieuwe Collectief opgericht, een community van starters die graag met vrienden samen wonen. Vanaf nu werken ERA Contour en Het Nieuwe Collectief samen om deze mensen aan hun ideale woonplek te helpen in de stad.


Impressie Werkconferentie Binckhorst
Impressie Werkconferentie Binckhorst

Begin oktober 2017 was er een werkconferentie over de Binckhorst. Ondernemers, bewoners, gemeente en andere belanghebbenden hebben ideeën en thema’s voor de ontwikkeling van  Binckhorst uitgewisseld. Er is een impressie gemaakt van de dag, bekijk hier het filmpje. Wilt u meer informatie of het verslag van de conferentie ontvangen dan kunt u een email sturen naar binckhorst@denhaag.nl


Bereikbaarheid Binckhorst
Voor de aanleg van de Rotterdamsebaan is een groot werkterrein nodig in de Binckhorst. Om ruimte te maken voor dit werkterrein is de Binckhorstlaan verlegd en de verkeerssituatie aangepast. Hou de website van de Rotterdamsebaan in de gaten voor de planning van de wegwerkzaamheden.

Aanmelden nieuwsflits
Heeft u deze nieuwsflits doorgestuurd gekregen en wilt u hem in het vervolg zelf in uw mailbox ontvangen? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden.
Lees verder  ›
  In deze nieuwsbrief
  Saturnuskade officieel geopend  
  Wijkagent Binckhorst - Eric Borst stelt zich voor  
  Nieuw verzamelpand voor startups: Apollo 14  
  Promotiefilmpje: 'Binckhorst: de verrassende kant van het Haagse centrum'  
  Open dag bij de Rotterdamsebaan  
  Wist u dat...  
  Transformatie Maanplein gestart  
  Speciale bijlage over de Binckhorst in Den Haag Centraal  
  Omgevingsplan Binckhorst  
  Stand van zaken ontwikkeling Trekvlietzone  
  Impressie Werkconferentie Binckhorst  
  Bereikbaarheid Binckhorst  
  Aanmelden nieuwsflits  
Colofon

Voor vragen en suggesties kunt u een e-mail sturen aan gebiedsteam Binckhorst
binckhorst@denhaag.nl
Voor meer informatie over de Binckhorst:
- www.denhaag.nl/binckhorst
- www.binckhaven.nl
- www.imbinck.nl

Den Haag © 2017 Proclaimer Afmelden