Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 15 maart 2017
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief Rotterdamsebaan maart 2017
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

Timelapse start aanleg Rotterdamsebaan
Timelapse start aanleg Rotterdamsebaan

In de eerste 4 maanden van de bouw van de Rotterdamsebaan is ontzettend veel werk verzet door diverse vakgebieden. Denk aan het inrichten van de werkterreinen in de Vlietzone en Binckhorst, aanbrengen van buispalen, damwanden, diepwanden, trekpalen, ontgraven van bouwkuipen, voorbelasten van de grond en ga zo maar door!

Benieuwd naar hoe al deze werkzaamheden elkaar in een rap tempo opvolgen? Bekijk het werk dan in vogelvlucht via de timelapse video van de periode oktober 2016 tot en met januari 2017.


Nieuwe verkeerssituatie Binckhorst
Nieuwe verkeerssituatie Binckhorst

In oktober 2016 is de Binckhorstlaan aangepast om ruimte te maken voor 2 grote werkterreinen. Vanaf vrijdag 24 maart vervalt ter hoogte van de Zonweg de doorsteek van de Binckhorstlaan naar de ventweg. Het werkterrein dat nu nog uit 2 delen bestaat, wordt dan 1 geheel. Hierdoor ontstaat er een nieuwe verkeerssituatie in de Binckhorst. De ventweg blijft bereikbaar via de inrit ter hoogte van het Motorhuis en aan de andere zijde ter hoogte van Binck Twins. Tot begin 2020 blijft deze verkeerssituatie aan de Binckhorstlaan hetzelfde.

Op het werkterrein in de Binckhorst wordt een grote bouwkuip aangelegd die nodig is voor de ontvangstschacht voor de tunnelboormachine en de toerit van de tunnel. Tot de zomer worden de damwanden van de bouwkuip aangebracht en gaan er maar liefst 800 ankerpalen voor de fundering de grond in. Daarna wordt de bouwkuip deel voor deel ontgraven en worden de vloer en wanden in beton gestort. Het resultaat is een 300 meter lange betonnen bak, waarin in 2018 de tunnelboormachine 2 keer aankomt en later de weg wordt aangelegd.

Lees verder

Een bijzondere mijlpaal; de 1ste betonstort
Een bijzondere mijlpaal; de 1ste betonstort

Na maanden van voorbereiding was het begin februari eindelijk zo ver: het eerste beton voor de Rotterdamsebaan werd gestort. 29 betonwagens met 288 m3 beton reden vanaf de betoncentrale in de Binckhorst af en aan om de vloer van de bouwkuip langs de Laan van Hoornwijck in beton te storten. Zes vakmannen zorgden ervoor dat het beton op de juiste plek in de kuip gestort en afgewerkt werd. Een bijzondere mijlpaal, want dit was de 1e betonstort van de Rotterdamsebaan. De betonnen vloer voor de nieuwe weg in deze bouwkuip is klaar en half april zijn ook de wanden van beton.

Om de Rotterdamsebaan onder de Laan van Hoornwijck door te laten lopen worden bouwkuipen gemaakt, die uiteindelijk op elkaar aangesloten worden. In de ‘bak’ die zo ontstaat en onder de bestaande wegen doorloopt, wordt de Rotterdamsebaan aangelegd. De bouwkuip langs de Laan van Hoornwijck is de 1e bouwkuip die hiervoor wordt aangelegd. Later dit jaar worden nog meer bouwkuipen gebouwd en krijgen de rijbanen van de Laan van Hoornwijck een nieuwe plek.
Lees verder

430 meter lange persleidingen onder A4 door
430 meter lange persleidingen onder A4 door

Een deel van de Kansjesmolensloot ligt in de weg voor de Rotterdamsebaan en wordt gedempt. Het gemaal in Ypenburg is nu met een duiker (ondergrondse verbindingsbuis) onder de A4 door verbonden met de Kansjesmolensloot.

Omdat de Kansjesmolensloot korter wordt, komt er een nieuwe verbinding tussen het gemaal en het nieuwe begin van de Kansjesmolensloot. Deze nieuwe verbinding bestaat uit 2 persleidingen die onder de A4 doorlopen. De persleidingen van elk 430 meter lang zijn onlangs aangelegd en worden de komende maanden aangesloten op de bestaande waterhuishouding.

Benieuwd naar hoe het aanleggen van de persleidingen in zijn werk ging? Bekijk de video ‘Nieuwe persleidingen onder snelweg A4’.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op de website.


Lezingen archeologie
Lezingen archeologie

Op 16 februari gaf archeoloog Peter Stokkel een lezing over de spectaculaire Romeinse vondsten in het tracé van de Rotterdamsebaan. Omdat er meer aanmeldingen dan plekken waren, is de lezing live uitgezonden op Facebook. Benieuwd naar de vondsten en de nieuwe inzichten in het gebruik van het achterland van Forum Hadriani? Bekijk dan de opname van de lezing.

Op 18 mei is er nog een lezing waarbij Peter Stokkel vertelt over de vondsten uit de late middeleeuwen die gevonden zijn in het tracé van de Rotterdamsebaan. U kunt deze niet meer bijwonen, maar via de Facebookpagina van Archeologie kunt u de lezing live volgen en later via Youtube terugkijken.

Ook in het najaar van 2017 organiseert de afdeling Archeologie weer 4 lezingen in de Tempel aan de Prins Hendrikstraat 39. Houd de website goed in de gaten, want hier worden de nieuwe lezingen op aangekondigd.


Laatste paal voor toerit Vlietzone
Laatste paal voor toerit Vlietzone

Vandaag gaat de laatste betonpaal voor de toerit van de tunnel op het werkterrein in de Vlietzone de grond in. Maar liefst 282 betonpalen, met een lengte variërend van zo’n 16 tot 24 meter, zitten dan in de grond. De palen zorgen ervoor dat de toekomstige betonnen vloer van de toerit goed vast blijft zitten aan de grond eronder. Met het heien van de laatste betonpaal worden de heiwerkzaamheden voor de toerit van de tunnel afgerond en kan de aannemer starten met het maken van de betonnen vloer.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, archeologisch onderzoek, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen, de inrichting van werkterreinen en de bouw van de tunnel. Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter en/of de Rotterdamsebaan-app


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De omgevingsmanager van de Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen. Buiten het spreekuur om is de omgevingsmanager bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  Timelapse start aanleg Rotterdamsebaan  
  Nieuwe verkeerssituatie Binckhorst  
  Een bijzondere mijlpaal; de 1ste betonstort  
  430 meter lange persleidingen onder A4 door  
  Lezingen archeologie  
  Laatste paal voor toerit Vlietzone  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2017 Proclaimer Afmelden