Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag 2 februari 2017
 
segmenten
  Nieuwsbrief  
Nieuwsbrief Rotterdamsebaan februari 2017
 

De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

Dit gebeurt er het komende jaar
Dit gebeurt er het komende jaar

In 2016 is een hoop werk verzet. Er is gewerkt aan de herinrichting van bestaande wegen, werkterreinen zijn aangelegd en er is gestart met de bouw van verschillende bouwkuipen.

Ook dit jaar zetten we flink de schouders eronder. 2017 staat vooral in het teken van het afbouwen van de start- en ontvangstschacht voor de tunnelboormachine en, tegen het einde van het jaar, het opbouwen van deze grote machine. Maar de aannemer gaat ook aan de slag met het Molenvlietpark en het deel van de Rotterdamsebaan dat straks de Laan van Hoornwijck en knooppunt Ypenburg onderlangs kruist.


John maakt diepwanden in de Binckhorst
John maakt diepwanden in de Binckhorst

Op de bouwplaats in de Binckhorst, ter hoogte van de Fokker Terminal, werkt John aan de bouw van een diepwand tot wel 28 meter ondergronds. Een beroep dat binnen zijn familie van vader op zoon gaat: hij is alweer de 3de generatie die zich met hijs- en heitechniek bezig houdt. In een kraan met een diepwandgrijper van maar liefst 18 ton zit John komende weken op de eerste rij.

John vertelt: “Het aanbrengen van deze diepwanden is een flinke klus, maar deze bouwmethode is geluids- en trillingsarm en daarmee blijft de overlast voor de omgeving beperkt. Omringd door vele meters en apparatuur weet ik precies wanneer de sleuf op diepte is en gevuld kan worden met beton. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt zodat lekkages worden voorkomen.”


De dynamiek in de Binckhorst in beeld
De dynamiek in de Binckhorst in beeld

De Binckhorst: van origine een plek voor autobedrijven, maar in de afgelopen jaren ook een creatieve broedplaats met volop ruimte voor nieuwe initiatieven. Te midden van alle bedrijvigheid wordt de Rotterdamsebaan aangelegd. Al deze ontwikkelingen maken de Binckhorst een dynamische en verrassende plek in Den Haag.

Autokeurbedrijf APK oké, het nieuwe Capriole Café en Combinatie Rotterdamsebaan vertellen over hun drijfveren en wat ze met elkaar gemeen hebben in een videoproductie van Marsel Loermans en Wilma Marijnissen. 

Bekijk de video

Lees verder

Prijsvraag Minder Hinder
Prijsvraag Minder Hinder

De Combinatie Rotterdamsebaan is op zoek naar extra ideeën om bouwhinder te beperken en naar ideeën om tijdens de bouw een positieve bijdrage aan de omgeving te leveren. Het beste idee gaat de Combinatie Rotterdamsebaan uitvoeren. De winnaar van de prijsvraag wint een rondleiding voor 2 personen op de werkende tunnelboormachine in 2018.

Heeft u een goed idee? Meedoen kan tot 26 februari via de Rotterdamsebaan-app.

Boerderij
Boerderij

Op het werkterrein ter hoogte van kasteel de Binckhorst lag een 17de eeuwse boerderij die in 1933 is afgebrand. De Haagse archeologen hebben resten van deze boerderij opgegraven. Enkele weken geleden is het veldonderzoek begonnen. Naast een gierkelder uit de 19de eeuwse fase van deze boerderij werd nog een hele bijzondere vondst gedaan. Vorige week kwamen de archeologen een 7,5 meter brede gracht tegen waarin 14de  eeuwse scherven zijn gevonden. Deze gracht hoorde vermoedelijk bij een vroege fase van kasteel de Binckhorst. De datering en gebruiksduur van deze gracht wordt nog verder onderzocht.


Lezingen archeologie
Lezingen archeologie

De archeologen van de gemeente Den Haag geven dit voorjaar 4 lezingen over archeologie en natuur- en milieueducatie. Twee van deze lezingen gaan over het archeologische onderzoek in de Vlietzone. Op 16 februari vertelt projectleider Peter Stokkel over de spectaculaire Romeinse vondsten en nieuwe inzichten in het gebruik van het achterland van Forum Hadriani. Op 18 mei komen de vondsten uit de late middeleeuwen aan bod.

De lezingen zijn gratis, aanmelden is wel verplicht. U kunt zich aanmelden via de website.

Lees verder

Bouwen onder het knooppunt
Bouwen onder het knooppunt

De Rotterdamsebaan loopt onder de Laan van Hoornwijck, de verbindingsboog A13 en de A4 door. Hiervoor moet de aannemer 8 bouwkuipen maken, die uiteindelijk op elkaar aangesloten worden. In de ‘bak’ die zo ontstaat en die onder de bestaande wegen doorloopt, wordt de nieuwe weg aangelegd.

In oktober 2016 is gestart met de 1e bouwkuip langs de Laan van Hoornwijck. Eind januari 2017 start de aannemer met de bouw van de 2de bouwkuip ter hoogte van knooppunt Ypenburg.


Aanleg persleidingen onder A4
Aanleg persleidingen onder A4

De komst van de Rotterdamsebaan heeft invloed op de waterhuishouding in de regio. Het water uit de polder Ypenburg stroomt nu nog via een gemaal door een duiker onder de A4 door en komt uit in de Kansjesmolensloot. Een deel van de Kansjesmolensloot ligt in de weg voor de Rotterdamsebaan en moet worden gedempt.

Om de waterafvoer vanuit de polder Ypenburg te garanderen, worden vanaf het gemaal Ypenburg 2 nieuwe persleidingen aangelegd. Deze komen uit op het deel van de Kansjesmolensloot dat open blijft. De twee nieuwe persleidingen worden met een gestuurde boring onder de A4 door aangelegd. De werkzaamheden duren van januari tot en met mei 2017.


Startschacht Vlietzone
Startschacht Vlietzone
De bouw van de startschacht voor de tunnelboormachine in de Vlietzone vordert gestaag. Eind 2016 zaten alle damwanden in de grond en is de aannemer begonnen met het uitgraven van de bouwkuip. In totaal wordt er zo’n 50.000 kuub zand weggehaald. Hier is de aannemer de komende tijd nog mee bezig. Daarnaast wordt de fundering voor de bouwkuip gebouwd en werkt de aannemer aan de betonnen vloer en wanden. Voor de fundering van de bouwkuip worden vanaf half februari tot en met mei betonpalen de grond ingeheid.

Brandproeven tunnelsegmenten geslaagd
Brandproeven tunnelsegmenten geslaagd

Niet alleen in Nederland, ook in Duitsland wordt gewerkt aan de Rotterdamsebaan. Hier worden in totaal 13.120 betonnen segmenten voor beide tunnelbuizen gemaakt. De tunnelbuizen bestaan uit tunnelringen, die elk weer bestaat uit 8 segmenten van wel 9.000 kilo.

Maar voordat de productie van de segmenten start, zijn er brandproeven uitgevoerd om te testen of de segmenten tegen hoge temperaturen kunnen. Dit gebeurde door enkele betonnen proefsegmenten in een soort grote oven te leggen die 2 uur lang tot zo’n 1.350 ◦C is gestookt. De proefsegmenten hebben deze brandproeven goed doorstaan. Vanaf maart 2017 start de productie van de tunnelsegmenten.


Gebiedsconciërges
Gebiedsconciërges

Hassan (links op de foto) is onze gebiedsconciërge in de Binckhorst. Ondernemers in de Binckhorst hebben hem misschien al eens ontmoet en gesproken, want Hassan houdt een oogje in het zeil in de buurt en is het eerste aanspreekpunt op straat. Niet alleen in de Binckhorst is er een gebiedsconciërge, in de Vlietzone inspecteert Gerard (rechts op de foto) dagelijks het gebied waarin we werken. Hij zorgt ervoor dat het er rond de werkterreinen netjes uitziet.

De gebiedsconciërges zijn onze oren en ogen voor de omgeving. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de buurt en leveren een belangrijke bijdrage bij het veilig en netjes houden van de omgeving.


Volg de Rotterdamsebaan
Volg de Rotterdamsebaan

Foto’s zeggen meer dan woorden. De aanleg van de Rotterdamsebaan omvat onder meer werkzaamheden aan kabels en leidingen, archeologisch onderzoek, de herinrichting en/of aanleg van (nieuwe) wegen, de inrichting van werkterreinen en de bouw van de tunnel. Een impressie van de werkzaamheden kunt u bekijken op het Flickr-account van de Rotterdamsebaan. Regelmatig komen er nieuwe foto’s bij.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via Facebook, Twitter en/of de Rotterdamsebaan-app


Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Heeft u vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of komen? Elke dinsdag is er van 15.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur Vlietzone in de bouwkeet op de Laan van Hoornwijck 80 en iedere iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur Binckhorst in het Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 174 in Den Haag.

De omgevingsmanager van de Combinatie Rotterdamsebaan beantwoordt al uw vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen. Buiten het spreekuur om is de omgevingsmanager bereikbaar op telefoonnummer (088) 400 80 83.

Met algemene vragen over het project kunt u bellen met de projectorganisatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (070) 353 93 41.


Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

In deze nieuwsbrief
  Dit gebeurt er het komende jaar  
  John maakt diepwanden in de Binckhorst  
  De dynamiek in de Binckhorst in beeld  
  Prijsvraag Minder Hinder  
  Boerderij  
  Lezingen archeologie  
  Bouwen onder het knooppunt  
  Aanleg persleidingen onder A4  
  Startschacht Vlietzone  
  Brandproeven tunnelsegmenten geslaagd  
  Gebiedsconciërges  
  Volg de Rotterdamsebaan  
  Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur  
  Aanmelden nieuwsbrief  
footer
Den Haag © 2017 Proclaimer Afmelden